Vårty polske bidrag under ERAS festivalen 2013: lørdag den 23 august på Rådhusplassen i Oslo

  • Utskrift
  • E-post

thumb koziolekDen polske klubben deltar for 5. gang på den multikulturelle www.erasfestivalen.no på Rådhusplassen i Oslo lørdag den 23 august 2013. I år har vi valgt ut unge talenter som våre kulturambassadører...

Den polske klubben deltar for 5. gang på den multikulturelle www.erasfestivalen.no på Rådhusplassen i Oslo lørdag den 23 august 2013. I år har vi valgt ut unge talenter som våre kulturambassadører, som appellerer til både barn og ungdom. Polske immigranter i Oslo er i økende grad blitt bosettere, som unge familier med barn:

Norske barn har for lengst fått polske klassekamerater eller barnehagevenner, mens polsk ungdom utgjør majoriteten av arbeidstokken i mange norske bedrifter i Oslo. Unge voksne fra Polen er dessuten de nye førstegangs boligkjøpere eller grundere, side om side med de norske unge voksne. Deres nye liv i et nytt land er derfor en gjenstand for årets polske bidrag fra oss:

De nyetablerte polsk-norske rappere EMGR (Emigranter) fra Oslo synger rett fra levra om det som opptar dem i det livet de lever som immigranter i Norge.  EMGR  har bl. a. opptrådt på Vær Stolt Festivalen 2013 i juni d.å. på Holmlia. De har dessuten alt bemerket seg med en flott musikkvideo og flere TV-opptredener. Vi håper at de opptrer ca, kl. 18-19:00, og åpner derved det profesjonelle programmet til ERAS fetivalen 2013 på  Rådhusplassen.

De skal synge min. 3 låter som beskrevet nedenfor:

1. Låten nedenfor  "To my, emigranci" (Det er vi, emigranter)  har et meget alvorlig tema om alt man har oftert for penger som arbeidsimmigrant - glemt sin familie, livsverdier. gleder og moralen for å tjene penger. Om hvor stusselig luvet er blitt med bare penger som hovedmål. Lytt her: 

EMGR - To my, emigranci - YouTube

 

2. Så synger de om Skytsengelen "Aniol Stroz" som er blitt borte for dem som har forlatt alt den har kjært, og byttet sin godhet med alkohol, ensomhet, psykopati, sinnsykdom, dop. Breivik-massakren nevnes som djevelens verk utført av en uten tro, håp, kjærlighet: Folk uten tro på godhet er dem som har mistet sin tro. Skytsengelen beskytter dem ikke lenger. Videoen er spilt inn på et nedlagt psykiatrisk sykehus i Dikemark

EMGR- Anioł Stróż (feat. DJ Son) | Music Video - YouTube

 

3. Låta "Od piatku do piatku" betyr fra fredag til fredag, og beskriver en amputert, ekkel tilværelse som kun består av jobb-hjem-fylla, som er så utrolig beskrivende for de fleste polske arbeidsimmigranter her i Norge. Et liv uten substans og uten perspektiv annet enn å tjene penger. Meget klok, alvorlig tekst. 

Emigrancii „Od Piątku do piątku” teledysk (Oslo) - rap-news.eu

NB! Vi har også forberedt noe for barn  alle aldre:

koziolek

Under selve festivalåpningen og underveis har vi lyst å presentere 3 profesjonelle skuespillere med en pantomime fra den eventyrlige geita Matolek  Koziolek Matolek fra Pacanow- en slags polsk Donald Duck-eventyrfigur som er på vandring hele livet for å finne sin hjemby Pacanow- eller seg selv...(!)

Vi får et spesiallaget program direkte fra Det Europeiske Eventyrsenteret i Pacanow www.pacanow.pl og www.centrum-bajki.pl

Den nyetablerte polske klubbens Kvinnegruppe med det eggende navnet Femina stiller dessuten opp i spesialsydde slaviske kostymer Switezianki under paraden og på scenen med a capella sang. Se jentene under Midsommerfeiringen her:(62) Den polske klubben i Norge og her (62) Den polske klubben i Norge Vi har i tillegg et infotelt med både infobrosjyrer og polske kunstgjenstander. Diabetesforbundet er også på plass hos oss. Kom innom da vel!

 


 

P.S.

I trilfelle dårlig vær  håper vi på å vise noen tegnefilmer for barn i infoteltet vårt. Geita Koziolek Matolek er en meget kjent polsk tegneseriefigur: Se her:

Koziołek Matołek "Rajd" - YouTube

Seria Dziwne Przygody Koziołka Matołka odcinek pt.Władca pustyni - YouTube

bajka Koziolek Matolek 02 Smocza jama - YouTube

 

Håper programmet vårt faller i smak!

 


 

Mvh Edith & Anna & Joanna

Den polske klubben I Norge

www.klub-pl.no

Pressekontakt tlf. 91886170

Facebook: Den polske klubben