Felietony | Najnowsze felietony

   
 
Osoby zainteresowane pisaniem felietonów na naszej stronie internetowej proszone są o kontakt e-mailowy.
W wiadomości e-mail proszę podać swoje imię i nazwisko, adres e-mail oraz numer telefonu - informacje są wymagane do weryfikacji danych. Na podany e-mail wyślemy informacje wymagane do zalogowanie się na stronie Klubu Polskiego.
 
   
 
   
 

Godhetens tyranni


nina-witoszekOm det er én lekse jeg har tatt med meg fra mitt tidligere liv under det sovjetiske imperium, så er det denne: I hver institusjon som er del av et stort, mektig system lurer et totalitært regime - et potensielt politbyrå som foreskriver normer og fordriver innlevelse og medfølelse. Dette er like sant i autokratier som i demokratier. Nylig har jeg erfart at det også gjelder i det sagnomsuste norske godhetsregimet.

Historie fra virkeligheten

Her er en historie fra virkeligheten. I Polen sliter Maria, la oss kalle henne det, en kvinne i tredveårene, med sine autistiske tvillinger. Når mannen hennes Tomasz, la oss kalle ham det, en elektroingeniør, får seg jobb i Stavanger, er det som om jomfru Maria har oppfylt alle Marias drømmer: Nå kan hun følge Tomasz, få seg et ordentlig familieliv og ta bedre vare på sine barn! Når hun så kommer til Stavanger, tenker hun at hun har havnet i en Disney-film: Familien bosetter seg i en liten leilighet på en idyllisk gård med hester, kaniner og høns - et paradis for barn med problemer.

 
   

Najnowsze felietony